Over Ons

Poppodium de Meester, gelegen in het hart van Almere Stad, is sinds de oprichting in 2007 uitgegroeid tot het bruisende culturele middelpunt van de stad. Wat begon als jongerencentrum Totum, is nu een dynamisch centrum voor muzikale expressie en jongerencultuur met een concertzaal, oefenruimte, kleine zaal en een gezellig café.

De missie van De Meester is om een levendige, inclusieve en diverse culturele ruimte te bieden die nauw verbonden is met de lokale gemeenschap. Het podium biedt een plek aan zowel nationale als internationale artiesten maar legt een sterke focus op lokaal talent en betrokkenheid. De missie van De Meester richt zich op het bevorderen van een levendige muziekscene die diep geworteld is in de lokale cultuur van Almere. We willen een balans tussen diepgang, toegankelijkheid en langlopende samenwerking met lokale makers.

De kernwaarden van De Meester omvatten lokale verbinding, diversiteit en inclusiviteit, innovatie en samenwerking en de stimulering van jongerencultuur. Door nauw samen te werken met lokale makers en een podium te bieden voor authentieke stemmen, draagt De Meester bij aan de ambitie om diversiteit van Almere ruimte te bieden. Wij streven ernaar een plek waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht achtergrond of identiteit. Innovatie en samenwerking spelen een centrale rol, waarbij de stad als podium wordt gebruikt om kunst en cultuur te integreren. Specifiek gericht op jongeren, biedt De Meester aan hen een stem en inspiratie, waardoor de groei en ontwikkeling van jongerencultuur in Almere wordt bevorderd. Deze kernwaarden vormen de basis van het werk van De Meester en inspireren het podium om continu te evolueren, te innoveren en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de stad.

Poppodium de Meester maakt deel uit van Stichting de Schoor, Welzijn in Almere. De Schoor organiseert in Almere onder andere het sociaal cultureel werk, het maatschappelijk werk, de voor- en vroegschoolse activiteiten, kinder- en jongerenwerk en brengt heel Almere in beweging. De Schoor maakt deel uit van de wijkteams én zetten hun in bij de ondersteuning van schuldstabilisatie van bewoners. Dit alles om de leefbaarheid van de stad te vergroten onder het motto: Meedoen in Almere!

In buurt- en jongerencentra, in de speeltuin en op de jeugdlanden, op sportvelden en brede scholen: verspreid over de hele stad kunnen Almeerders elkaar ontmoeten en deelnemen aan tal van activiteiten en cursussen. Ca. 250 professionals werken hiervoor samen met honderden vrijwilligers en stagiairs.

Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) kunnen gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften en de energiebelasting. De belastingdienst heeft (stichting) De Schoor aangewezen als een ANBI.

RSIN nummer stichting De Schoor:  008993117

Klik hier om het ANBI document te downloaden.

Het team van Poppodium de Meester bestaat uit:

Keith Danny van Doorn
Coördinator en Programmeur
Melissa Duijn
Coördinator, Marketing en Talentontwikkeling
Stefan Luschen
Programmeur en Vrijwilligerscoördinator
Rick Mulder
Beheerder en Marketing

De Meester draait ruim 100 producties per jaar. Dit is alleen maar mogelijk door de fantastische stagiaires die ons ieder jaar helpen en ons team van vrijwilligers die in de weekenden ons team aanvullen. Daarnaast hebben we vaste techniek partner TSR AV en beveiligingspartner JMB die ons in de weekenden versterken. Ook onderdeel worden van het team? Kijk bij vacatures.

Poppodium de Meester

Rentmeesterstraat 2
1315 JS Almere
036 – 533 2780
info@poppodiumdemeester.nl

Openingstijden kantoor:

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 – 17.00 uur
(maandags gesloten)

Bereikbaarheid

De Meester ligt erg centraal: in een zijstraat van de Grote Markt, hoek Rentmeesterstraat/Marktmeesterstraat. Op slechts enkele stappen van Almere CS. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Schoutgarage, ook de Muntgarage is dichtbij. De garages zijn dag en nacht open, op straat parkeren is duurder. Op vrijdag en zaterdag nacht rijden de hele nacht stadsbussen in Almere. De laatste treinen richting Amsterdam, Lelystad en het Gooi vetrekken rond 01.00 uur, bij concerten is hier rekening mee gehouden. Check www.9292ov.nl voor alle info.

Onze grote zaal biedt ruimte aan 300 staande bezoekers. Door ons modulaire podium is de ruimte van de grote zaal multifunctioneel te gebruiken en in te delen.